Szigetelés a magunk módján!

 Avagy Sziget Fesztivál szeretlek.


Szülinapi ajándékba kaptunk 2 fesztivál jegyet. 
Köszönet a "szponzoroknak", megint nagy örömet szereztek vele. 
Biciklivel mentünk, mert tudtuk, így majd hajnalban a hazajutás kényelmesebb lesz. 
Szombaton kettőkor indultunk és egyszerűen, gyorsan letettük a járgányokat az őrzött parkolóba. Kaptunk 1-1 karszalagot " mind a 4en". A K hídon is kényelmesen besétikáltunk, naná fotóval dokumentálva, és pikk-pakk felszerelkezhettünk a hivatalos Szigetszalaggal.
Imádtam az első pillanattól kezdve.

Ha csak a színes forgatagot láttam volna, már akkor egy élmény. Ennyi szép, különleges, vicces, fantáziadús, időnként meghökkentő, ám mindenképpen figyelemreméltó emberrel találkozni nekem feltöltődés. Mikor csak úgy vad idegenek " rád hellóznak". Megdicséri​k a pólód, vagy csak rád mosolyognak. 
Nem is beszélve hogy az összes korosztály képviselteti magát. 
Nyilván a fiatalok viszik a prímet. De a pici gyerekektől az 
idősebbek​ig mindenki megtalálható, és kétségtelenül talál is magának bőven látni - hallani valót. 
Mert a híresztelésekkel ellentétben a Sziget nem a drogokról, a tajt részegekről és a megbotránkoztató viselkedésről szól. Természetesen nem mondom hogy nem is láttam tántorgókat...stb...De nem többet mint egy hétvégén a Ligetben. :-)
Nyomban felfedezőútra indultunk. 
Rögtön le is ragadtunk a Global Village-nél, sejtettem hogy ez lesz a kedvenc részünk. Éppen nagy össznépi dobolás volt, Afro stílusban.

 ​
Csak kicsit arrébb mentünk, máris szembe találtuk magunkat egy sárkány csapattal! A Close-Act Theatre vizuális utcaszínháza felpezsdítette a nyugodtan étkezők tömegét, mikor a VarázsVezető rájuk uszította a fújtató, fura hangokat hallató dragonokat, akik meg is csipkedtek 1-2 sikongató szigetlakót. A többméteres lények igazán lenyűgözőek voltak, utánuk is eredtem. Csak meg kellett örökítenem az utókornak őket mielőtt megint kihalnak! :-)





Röviddel utánuk érkezett egy Dj kisautón, sok táncoló követővel. Még fel sem ocsúdtam mikor spriccet kaptunk! A következő autó platóján 2 "elvetemült pasi" frissítette a járókelőket vállról indítható vízágyúval, aminek a nagy melegben volt sikere. Akinél meg nem, annak a sikongatásai okoztak örömet a környezetnek. :-) 
Roppantul megtetszett a színes karfestés, világító, uv stílusban. Asszem úgy 8000.-Ft ..... Nos,,,,,



De a különleges hajfonatok, csillámló, látványos sminkek is magával ragadóak voltak. 
Persze mint ahogy kb az egész Sziget, nem a mi pénztárcánkhoz igazodtak az árak....Ám mi rutinosan felkészültünk, vittünk ennivalót, gyümölcsöt, és 1 közös koktél elfogyasztásán kívül 
( amihez kicsit szégyenkezve vallom be, egyszerűen begyűjtöttem egy elhagyott re-poharat.....Igazából nem is azt a 800.-Ftot sajnáltam rá, hanem egyszerűen bosszantott a tény, miszerint 400.-ért váltották volna vissza....!!) bizony az ivóvíz csapokat részesítettük előnyben. 
16h. Irány a Nagyszínpad, Halott Pénz koncert. Ismertem néhány számukat, de azt nem gondoltam hogy ennyi kedvencem van köztük!
Szokásunkkal ellentétben nem az első sorban álltuk végig, inkább a hátsó, árnyékos részre telepedtünk. 




Itt talált ránk a nagyfiunk és a barátja. 
Mert a Szigetnek ez is egy csodája, együtt bulizhat több generáció!
Később is összefutottunk, akkor már a nagyobb csapattal, akik közül volt akit pelenkás kora óta ismerünk. :-) 
Nnnna jó....nem említek neveket, és régi képet sem rakok fel..... :-) Annyira klassz ahogy örültek nekünk. Természetesen nem akaszkodtunk rájuk, azért nem teljesen egyenlő a zenei ízlésünk. :-) 

Asphalt Theatre, Circus Raj, Élőszobrok, fényfestés.....aaaaztaaaaa.....ámulatból-bámulatba?!!






És újra Global Village. 18:30 Djely Tapa koncert. 
​"Mandingo hagyományok, sivatagi blues és kísérleti elektronikus zene közben feminista és pánafrikai üzeneteket hallhattunk a Dívától". 
Afrikás, gondoltam nem lehet rossz. 
Az első szám úgy felénél elbizonytalanodtam....kicsit nekem sok volt az elektronikus rész. Mondtam is hogy lehet, nem fogom sokáig bírni....Ám ahogy ezen az érzésen átestem, elragadott az az erő, kisugárzás, aura ami a Maliból származó, Kanadában élő Djely Tapából áradt. Az az igazi Őserő. Táncolt az egész tér. 






19:30 Nagszínpad Niall Horan, bekukkantottunk.
Colosseum. Látványos, de sokáig nem bírtuk. Viszont itt találkoztunk újra a Fiatalokkal. 
Aztán le sétáltunk a sziget végébe, a Sziget Beach-re ahol a magas vízállás miatt a strandolás nem volt lehetséges, ellenben sokkal nyugisabb volt mint a benti részek. Itt kényelmesen kipihenhettük magunkat  1-1 nyugágyon, megehettük az otthonról hozott szendvicseket, nasikat. Már sötét volt, a fák hangulatosan megvilágítva, zene, Duna, és sok-sok rózsaszín flamingó.





Na itt adtunk a feelingnek, és ittuk meg közösen a lenyúlt pohárban a dupla gin-tonicunkat 5000.-ért. Nos....Egyszer élünk a feneottegyemeg! 
Vissza a közepébe. Már megint máshogy fest minden az esti színes megvilágításban. 
David Guetta Nagyszínpad. Lézershow, millió ember, hangulat a tetőfokon. Nem hagytuk ki, meghallgattunk pár számot. 




Amire pedig nagyon fentük a fogunkat, 23h Magic Mirror Queens Show.  22:30-kor már tömeg az épület előtt, és pár perccel 11 előtt egy masszaként hömpölyögtünk a helyiségbe. Ennél a résznél volt egy kis kellemetlen érzésem, csak szorongattam Zsolt kezét nehogy elsodródjunk egmástól, és a hátizsákom próbáltam nem hagyni leszakadni a vállamról. De ez a pár perc megérte! Sőt. Sikerült egy boxba is bejutnunk, ahonnan egyenesen ráláttunk a színpadra. Pillanat alatt tele lett minden zug. Ahogy a show kezdődött levettem a cipőm, és felálltam az ülésre. Minden pillanatát látni akartam. 
"Main Show. Queenz. Britney és Whitney összegyúrva egy elementáris showműsorban, ahol a drag dívák kihozzák belőled az ördögöt is." 
Ez volt aztán a káprázatos előadás!  "Aki még nem járt (jó) drag show-n, az nem tudja, miről marad le az életben. Egy (jó) drag előadó egy kicsit mindenhez is ért, nála jobban azonban senki nem ért a szórakoztatáshoz – ez kiderült szombat éjjel is a Magic Mirror sátrában, miután öt, a szivárvány különböző színeibe öltözött díva lépett színre negyed tizenkettő magasságában. (Hiszen, amolyan dívásan, negyedórát késtek...)"
Tombolt a közönség, ahogy mi is. Profi módon előadott tánc koreók, dalok, humor, színjáték.  Lady Gaga, Tina Turner, Cher dalok elevenedtek meg a közönség bevonásával. Tutira ez volt a legszínvonalasabb műsor amit láttunk.



így éjfél után még találkoztunk sétáló-világító medúzákkal, ezzel-azzal, és levezetésképpen 0:45-től úgy 02h-ig végig táncoltuk a Los Orangutanes együttes koncertjét. Csak a szokásos őrületet hozták, láb nem maradt mozdulatlanul. 



Mindent egybevetve tényleg minden nézőpont kérdése. 
38.000.-Ft egy napijegyért nem semmi. Nem is engedheti meg magának sok ember. Bár volt már idén is koncert ahol 30-50.000-be került 1 db jegy! 
Itt pedig 3 egész koncertet és vagy 5 részletet láttunk ( lehetett volna többet is ha akarjuk), mi több egy fergeteges Show-t. Táncoltunk, énekeltünk, bámultunk, csodálkoztunk, sokat nevettünk és 13 órán keresztül szuper jól éreztük magunkat. 
Mindenkinek kívánom 1x legyen esélye részt venni egy ilyen lenyűgöző fesztiválon. 
Ahol mindenki szabad, senki nem bántja a másikat. Mindegy hogy duci vagy gizda, kopasz vagy raszta, piros vagy zöld, nooormális vagy fogyatékosnak mondott....vagy kinek a kezét fogja. 
Lehetne ilyen szép a Világ! 
Persze monduk nem ilyen drága....
De én hiszek a mesékben! 
:-)  




Ui: a képekre kattintva nagyobban is láthatóak. :-) 
Ui 2.: és most sem értem miért változik a betűméret a leírásomban.....bocsi, :-)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Valóban nagggyon Dur(ó)va...!!??

Riasztóan jó délután. :-)