Deguszta egy Családi vacsora!

Mondtam már hogy mi rendhagyó család vagyunk? 

Mivel hogy ez így van. Vannak dolgok amikhez ragaszkodunk, és van amit rugalmasan kezelünk. 

Én szeretek megünnepelni mindent! Nem baj ha előbb, vagy tovább. Mert így is sok a hétköznap, az utóbbi évekből pedig megtanulhattuk hogy ne halogassunk. A "majd legközelebb megnézem, megölelem, megmondom" nem mindig opció.

Alkalmazkodnunk kell a Dunához, Viking hajókhoz, kötelezettségekhez és nemsokára az újabb CsaládTaghoz is. :-)

Így történt hogy egy bizonyos szeptember közepi szép, kerek szülinapot máris Családilag megünnepeltünk. Ádám most van itthon, és Zsuzsi most még tutira ráért. A következő hónapban már necces lenne, a Fiataloknak ugyanis 0-24-es elfoglaltságuk lesz néhány évig! 

Zsolt úgy tudta, a belvárosba megyünk sétálni, és meghívom egy vacsira, a házassági évfordulónk utólagos megünneplése végett. 


Aztán nahááááát, egyszer csak ránk integettek a gyerekek. Pont ott ültek a Borkonyha étterem teraszán. Kibújt a szög a zsákból, hogy ők hívtak meg ide minket, egy "degusztációs vacsorára".

Volt már egy ilyen kísérlet, de ott kavics került a gépezetbe. Fogalmam sem volt eszik e vagy isszák, mert akkor is csak a gusztát értettem.... :-)

Egyszóval kéremszépen mint azóta megtudtam : a degusztációs menü általában a felső kategóriás éttermekben rendelhető kóstoló menü! Wow.

Mondhatom szuper klassz találmány! Azt is jelenti, hogy átlag 3 óra hosszat kapjuk a finomabbnál finomabb falatokat, természetesen úgy, hogy minden fogáshoz más-más bor jár. A menünkön 6 tétel szerepelt, ami mondjuk igazából nem mondott túl sokat. 



Mindezt még megelőzte 2 előételke. Ahol már a kenyér, és a vajkrém is ínycsiklandozó volt. Ezeken felül a nagyon jó fazon pincér részletesen leírta az ételek és italok összetételét, származását, korát.....érthető, és számomra érthetetlen paramétereit.




Magától értetődő hogy Zsuzsi kismamáknak való különféle gyümölcsleveket kapott míg mi a borokat, és még a pisztrángot is lecserélhette kovászosuborka levesre! 



Minden falat különleges volt, és nagyon finom. Hozzá kell tennem, a nagy részét eszem ágában sem lett volna rendelni.....hiszen ki akarna avokádó-uborka-bazsalikom-petrezselyem desszertet??? Márpedig nálam ez volt a csúcs! Sörbet szerű, frissítő, kicsit savanykás, még is édeskés finomság.



A karalábét nem szeretem, de rá sem jöttem melyik falat volt az. A gombáért sem vagyok oda ( természetesen a "szarvasosról" még csak olvastam..), ám csak folyamatosan a mmmmm és úúúúúúúúú hangokat hallattuk felváltva. Meg többször elhangzott az ízorgia szó ( ami miatt a guggli térkép le is tiltotta a véleményezésem...).








Vitathatatlanul különleges este volt, elsősorban mert együtt volt a Család, tetejében a fejedelmi vacsorával. 





Ugye hogy szép az Élet BabocsaiNéni?

Ui: mondhatnám hogy a szövegszerkesztés és változtatás jogát fenntartom, mert fogalmam sincs miért lett kicsit össze-vissza a betűméret stb... :-) 









 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Valóban nagggyon Dur(ó)va...!!??

Szigetelés a magunk módján!

Riasztóan jó délután. :-)