Mindig van másik oldal........


                        Csak úgy jár az agyam....
               Avagy könyörgöm.....hallgassuk meg előbb a másik felet is, 
                                    még mielőtt megköveznénk !



Igen.....én is hajlamos vagyok "ráugrani" dolgokra, még mielőtt utána járnék. Különösen ha megkülönböztetésről van szó. Legyen az faji, nemi, vagy bármilyen másság!
Tavaly többször is felbosszantott a menekültekkel kapcsolatos sok embertelen megjegyzés, kirekesztés, nodepláne olyanoktól, akikről tudtam, maximum a távolból találkoztak a helyzettel.Ha egyáltalán...
Mint ahogy az utóbbi időkben bizony csak idő hiányában nem reagáltam csípőből szegény sírdogáló Illés bácsi cukrászdájára, vagy a Down kóros gyerek edzőtermi kitiltására. 
Szerencsére......mert aztán szégyenkezhettem volna. Azok után hogy kiderült nem is a másik oldal a sötét oldal.
Ráadásul a kommentelők nagy részére jellemző az azonnali vulgáris földbedöngölés, megalázó pocskondiázás.
Persze tudom, vannak akik "erre szakosodtak". Akiknek tök mindegy, van e sapkád, vagy épp kendőt hordasz. Akik képesek egy Oszkár díj nyereményt is lefitymálni, és bármilyen adományozásban hibát találni.
Részemről lassan eljutottam addig, hogy már nem is a fele sem igaz, hanem a jó ha van valami köze az igazsághoz álláspontot képviselem, bármilyen média hír kapcsán.
Hiszen tudjuk jól, a jó hír, nem HÍR.
Csak a felnagyított, kifacsart, kiragadott, szenzációra hajazó történetek hoznak pénzt a kasszába. Hogy ez embereket, népcsoportokat, közösségeket esetleg befeketít,tönkre tesz? 
Kit érdekel? Majd írunk egy helyesbítést, és le van tudva. Ja......hogy ezt már feleannyi ember sem olvass majd. És azok közt is a nagy része úgy gondolja "nem zörög a harasz"...!? 
Nos....
Ma már elég egy ütős posztot felrakni a Facebookra, pillanatok alatt ezrekhez juthat el. 
Ez kérem felelősség!
Meg kéne már tanulnunk.
Hiszen mindennek ( legalább) két oldala van!!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Valóban nagggyon Dur(ó)va...!!??

Szigetelés a magunk módján!

Riasztóan jó délután. :-)